Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο νόμος του Βεστφάλεν!


Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο η Borussia Dortmund νίκησε με 4-0 την Benfica και υπερκαλύπτοντας το σκορ του πρώτου αγώνα πέρασε πανηγυρικά στους "8" του UEFA Champions Legue. Αυτή ήταν η 11η φορά φορά στους 12 τελευταίους αγώνες που οι"Κιτρινόμαυροι" δεν χάνουν εντός έδρας σε ευρωπαική διοργάνωση (έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ).


Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Thomas Tuchel η οποία προηγήθηκε
μόλις στο 4ο λεπτό από με τον Pierre Emerick Aubameyang να σκοράρει μετά από ασίστ του Christian Pulisic. Στην συνέχεια η Borussia Dortmund έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες όμως από το 20ο λεπτό και έπειτα το ματς άρχισε να ισορροπεί. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στον χώρο του κέντρου με τον διαιτητή να αναγκάζεται να βγάλει 3 φορές την κάρτα από το τσεπάκι του από το 30' και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Borussia Dortmund μπήκε με σκοπό να σκοράρει και δεύτερο γκολ προκειμένου να μπορέσει να πάρει αυτή την πρόκριση. Αυτό το πέτυχε στο 59' όταν ο Lukasz Piszczek τροφοδότησε τον Christian Pulisic με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ederson και να γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Βεστφαλών στο UEFA Champions Legue. Οι Κιτρινόμαυροι" όμως δεν σταμάτησαν μόνο εκεί καθώς συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ για να μην κινδυνεύσουν στην συνέχεια. Αυτό το γκολ ήρθε πολύ γρήγορα καθώς 2 λεπτά αργότερα από την επίτευξη του 2-0, ο Pierre Emerick Aubameyang πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και να διώξει το άγχος από το στρατόπεδο των γηπεδούχων μετά την όμορφη παράλληλη σέντρα στου Marcel Schmelzer. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Γκαμπονέζος φορ στο 85' μετά από την πάσα πάρε βάλε του Erik Durm. Αυτό ήταν το πρώτο hat-trick του Όμπα στην Ευρώπη και όπως ήταν φυσικό πήρε την μπάλα σπίτι του. Το ματς διεξήχθη μπροστά σε ένα γεμάτο SIGNAL IDUNA PARK το οποία φιλοξένησε 65.849 θεατές.


Πλέον μετά την FC Bayern Munchen τώρα και η Borussia Dortmund βρίσκεται στην κλήρωση για τους "8" του UEFA Champions League και θα περιμένει τον αντίπαλο της στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17/3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου